Uitroepteken bij Werkorders blijft knipperen

Het uitroepteken bij Werkorders knippert omdat er werkorders zijn die nog niet de status hebben "Werkkaart is klaar voor werkplaats (WS)" aantal dagen voor de planningdatum (dit is afhankelijk van de instelling).

In de werkkaartacties, waar ook de plandatum en notitie ingevuld kan worden kunt u vinkjes zetten bij "Werkkaart is klaar voor werkplaats (WS)" en bij "Werkkaart is klaar voor facturatie (FS)"

  • Status "Werkkaart is klaar voor werkplaats (WS)" kan gebruikt worden indien de werkorder volledig is voorbereid, denk aan bestellen onderdelen, gepland op monteur, etc.
  • Status "Werkkaart is klaar voor facturatie (FS)" kan gebruikt worden indien de werkorder volledig is afgewerkt, denk aan reparaties/werk is voltooid, uren zijn geklokt, alle factuurregels staan er op, etc.

mceclip1.png

 

Instellen

Deze instelling is te vinden via menu Werkplaats > Werkkaart instellingen 


Tabblad Meldingen
En dan onder de optie: "Waarschuwingen weergeven voor werkplaatsstatus"

Ik zou niet aanraden om die functie geheel uit te zetten indien die ook gebruikt wordt.

 

Gebruiken

Zodra het knipperend uitroepteken zichtbaar is op het icoon "Werkorders (F2)" zijn er werkorders die nog niet klaar zijn voor werkplaats.

Deze status "Klaar voor werkplaats" kan gebruikt worden indien de werkorder volledig is voorbereid, denk aan bestellen onderdelen, gepland op monteur, etc.

mceclip0.png

Via werkorder scherm klikken op de "Controle" knop dan zal die lijst gefilterd worden op de werkkaart(en) waarop die knipperende uitroepteken op van toepassing is.De waarschuwing is alleen maar omdat er werkkaarten zijn die nog niet staan op "Werkkaart is klaar voor werkplaats (WS)" indien de planning datum bijna aangebroken is.

Zodra dit vinkje wordt aan gezet zal voor die werkkaart het uitroepteken stoppen met knipperen.


0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.