Checklist - Extra PC aan CSS koppelen - extra gebruiker

Heeft u een nieuwe computer en/of wilt u een extra PC voorzien van snelkoppelingen van CSS?

Dan zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Naast de werkstationsinstallatie van CSS dienen er nog enkele andere systeem technische zaken ingesteld te worden.

Hieronder een korte checklist om een computer zo goed mogelijk in te stellen voor gebruik met CSS.

 1. Is de computer met de kabel aangesloten? WiFi ondersteunen wij namelijk niet in geval van database foutmeldingen bij gebruik van WiFi
 2. Voldoet de computer aan de systeemeisen? Klik hier voor de systeemeisen van werkstations.
 3. Is de werkstationinstallatie van CSS uitgevoerd? Zo niet, volg deze instructie (klik hier) om te zien hoe dit moet. Een werkstationinstallatie bestaat uit 3 delen:
  1. De installatie die de 2 snelkoppelingen en enkele Windows instellingen zet.
  2. Een script bestandje die onder andere energiebeheer,  "snel opstarten"-optie uitschakelt en de netwerkkaart instelt.
  3. Een zogenaamde SMB2Patch, deze stelt enkele instellingen in Windows in die helpen bij een meer foutloze netwerkverbinding (bij bestandsdeling).
 4. Zorg dat de virusscanner en firewall perfect ingesteld is! Elke virusscanner heeft een eigen manier van instellen en bevat ook nog vaak diverse "modules" die afzonderlijk ingesteld moeten worden. CSS dient in ELK ONDERDEEL van de virusscanner compleet uitgesloten te worden. Gebruik dit (klik hier) document als richtlijn, laat uw systeembeheerder of uiteindelijk onze helpdesk de instellingen doen en/of controleren.
 5. Gaat u (voor het eerst) de computer als prikklok/tijdregistratie gebruiken? Volg dan deze (klik hier) handleiding om de urenverantwoording perfect in te stellen en te gebruiken.
 6. Tot slot: heeft u in uw CSS licentie voldoende gebruikers die mogen inloggen? In het basisabonnement heeft u de mogelijkheid om met 2 gebruikers gelijktijdig in te loggen. Dit is uit te breiden van 2 naar 5 of van 5 naar 10 of van 10 naar 15, etc. 
  • Let op: het prikklok programma valt niet onder een ingelogd gebruiker en kan oneindig vaak worden opgestart op zoveel computers als u wilt. De prikklok, tijdregistratie, betreft de module Urenverantwoording in de CSS licentie en omvat naast de tijdregistratiefunctie ook oneindig aantal gebruikers t.b.v. prikklok.
  • Uw licentie kunt u benaderen door op deze pagina bovenin op de knop "LICENTIE" te klikken.

 

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.