Systeeminstellingen klanten

Standaard instellingen voor nieuwe klanten.

Bij een koppeling met de boekhouding is het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de bestaande debiteuren- en crediteurennummers in de boekhouding en in CSS.

Nieuwe debiteuren- en crediteurennummers die door CSS worden aangemaakt, mogen niet gelijk zijn aan de reeds bestaande debiteuren- en crediteurennummers in de boekhouding.

 

mceclip0.png

In onderstaand scherm kan worden bepaald met welk nummer een nieuwe debiteur of crediteur gaat starten.

Deze nummers zijn afhankelijk van de reeds gebruikte debiteuren- en crediteurennummers in de boekhouding. 

mceclip0.png

In bovenstaand scherm zullen de nieuwe debiteuren starten met 1000. Dit kan betekenen dat er al debiteurennummers kleiner dan 1000 aanwezig zijn of in de boekhouding of in CSS.

Indien CSS een nieuwe crediteur aanmaakt, zal deze automatisch een nummer ontvangen, dat volgens bovenstaande instelling een nummer boven 100.000 wordt. (In dit voorbeeld zijn er al 12 crediteuren aangemaakt.)  er wordt door ons vaak gekozen voor het nummer 100.000 zodat wij er zeker van zijn dat er geen nummers in de boekhouding aanwezig zijn.

Afhankelijk van het boekhoudprogramma, is het wenselijk om de crediteuren die niet door CSS aangemaakt of gebruikt worden te laten starten met een hoger nummer, in dit voorbeeld, bijv. 200.000.

Hierdoor is het zeker dat de gebruikte nummers elkaar voorlopig niet overlappen.

Betaaltermijn.

De betaaltermijn bij verkoop en inkoop moeten een waarde bevatten die ook bekend is in de boekhouding, maar niet als standaard hoeft te zijn ingesteld.

 

 

 

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.