Mailing exporteren naar een lijst

Wil je graag een overzicht van iedereen bij de APK vervalt volgende maand or wie van je klanten er volgende maand jarig is maar ze nog niet direct mailen of een berg brieven uitprinten? Dan kunnen we een lijst maken en deze weergeven in Excel.

De eerste helft van de stappen werkt precies hetzelfde als wanneer je een mailing opstelt die je gaat mailen of uitprinten. 

In dit voorbeeld gaan we een mailing opstellen voor de APK vervaldatum.

1. De mailing optie kan benaderd worden op 2 manieren. Via 'Klanten' en 'Voertuigen'.

2. Hier hebben we de optie om een bepaalde basis te selecteren voor de mailing

Op basis van klanten maling hebben we onderstaande opties:

Op basis van voertuig maling hebben we onderstaande opties:

We hebben ook de optie om een eigen mailing samen te stellen op basis van het klantenbestand of het voertuigenbestand. Hiermee moet je zelf je filters opstellen.

3. Voor ons voorbeeld gaan we ons baseren op de voertuig mailing en de 'APK Datum'.

4. We krijgen nu het scherm om de periode waarin de APK vervalt te selecteren.

Je kunt hier een periode selecteren en zie je historie van voorgaande APK mailingen. Je kunt het jaartal aangeven (in dit geval 2019), maand of week (in dit geval maand). Onderin kun je een specifieke periode aangeven als je van meerdere maanden een lijst (of mailing) wilt maken. 

4. In dit voorbeeld gaan we voor een periode van 6 maanden, 1 april t/m 31 augustus 2019.

5. We krijgen nu het scherm om nog extra filters aan te maken. Dit is optioneel maar kan handig zijn als je alleen klanten uit een bepaalde woonplaat of voertuigen van een bepaald merk wilt benaderen. Om het simpel te houden, maak ik in dit voorbeeld geen filters aan en gaan we verder.

6. Vervolgens krijgen we het scherm waar je een mailing kunt uitvoeren (door te printen of te mailen) of een lijst maken. We gaan hier een lijst maken en naar Excel exporteren.

7. In het volgende scherm Kunnen we de velden selecteren die we willen exporteren.

Er zijn groot aantal velden die meegegeven kunnen worden. Om het makkelijk te maken is hieronder een lijstje met veel voorkomende velden die worden meegegeven bij een APK mailing:

- _VOLL_NAAM (Volledige naam: Voorletters, tussenvoegsel, achternaam)
- _ADRES (Adresregel: Straat, huisnummer, toevoeging)
- Postcode
- Woonplaats
- Telefoonnummer
- Email adres
- Kenteken
- Vervaldatum APK
- Kilometerstand

Uiteraard ben je vrij om verschillende velden wel of niet mee te nemen. Ook zal niet elk veld van toepassing zijn, afhankelijk van de mailing die je hebt geselecteerd op het begin. Je kunt je selectie onderin met 'Opslaan selectie' opslaan om gemakkelijk een volgende keer te kunnen gebruiken. Je kunt je opgeslagen selecties rechts onderin benaderen.

Tot slot wordt Excel geopend met daarin je lijst.

 

 

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.