Hoe werkt OKR?

OKR - Online Kilometer Registratie (RDW)
 
Dit is een RDW gecontroleerde dienst t.b.v. het registreren en controleren van de kilometerstanden door en bij RDW erkende bedrijven.
 
De registratiemomenten en de verplichtingen hierbij zijn op te vragen bij RDW.
 
Vanuit CSS bestaat de mogelijkheid om de kilometerstanden door te sturen. Dit gebeurt sowieso bij APK en Vrijwaren (ORB). Maar is ook verplicht bij reparaties aan voertuigen hoger als €150 inclusief BTW.
 
Na het maken en opslaan van een WERKPLAATS (garantie) factuur dient de op dat moment afgelezen kilometerstand ingevoerd te worden. 
Op basis van de ouderdom, factuurbedrag en APK melding bepaalt CSS of de tellerstand wel of niet gestuurd wordt. U als RDW bedrijf dient hierop zelf te controleren. CSS is hierin puur een hulpmiddel. Uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij het RDW erkende bedrijf.
 
 
OKR Instellingen controleren
 
De instellingen hiervoor vindt u via menu Voertuigen > Instellingen
 
(voorbeeld is A2SP, maar kan ook VWE of RDC zijn)
 
 
- Is de ingevoerde KMstand te oud (in dit voorbeeld ouder dan 7 dagen), dan zal bolletje automatisch AAN staan voor Nee, tellerstand oud. Voorbeeld (afbeelding is van 12 augustus):
- Is de ingevoerde KMstand recent, d.w.z. binnen afgelopen 10 dagen ingevoerd, dan wordt het bolletje voor Ja, tellerstand doorsturen gezet. Voorbeeld: 
Na het maken van de factuur controleren of de stand WEL goed gestuurd is, of juist niet?

De OKR historie is in CSS te bekijken vanuit Muteer voertuig scherm: 
RDW certificaat is noodzakelijk bij OKR melding.

Indien de volgend melding bij elke RDW transactie continue terug komt ligt dat aan de wijze van installeren van het RDW certificaat.
De RDW handleiding geeft aan het certificaat met 'Hoge beveiliging' met wachtwoord te installeren.
-Bij hoge beveiliging met wachtwoord krijgt u bij elke RDW transactie de vraag om het certificaat te kiezen en het wachtwoord in te voeren.
-bij hoge beveiliging zonder wachtwoord, zal hij wel elke keer vragen om Toestaan te klikken, maar wachtwoord hoeft niet ingevoerd te worden.
-Bij installatie kiezen voor middel c.q. lage beveiliging resulteert volgens mij in de situatie dat u EENMAAL per dag het certificaat moet bevestigen, en de rest v.d. dag niet meer (tot eventuele herstart van de PC).

 

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.