CSS Kenteken kaartlezer

CSS Kentekenkaartlezer

Wilt u een kaartlezer bestellen?

Onze kaartlezers (met ons logo) zijn helaas op, aanvullen van onze voorraad duurt langer dan gehoopt (komt vanuit China).
Over het algemeen werkt elke kaartlezer hetzelfde die men vrijwel overal kan kopen:

Deze kaartlezer is dus niet meer op voorraad:

De volgende instructie werkt feitelijk op elke kaartlezer:

Kaartlezer Aansluiten

Het is een apparaat dat via een USB kabel wordt aangesloten op een PC (bijvoorbeeld aan de receptie):

Zorg ervoor dat de USB stekker helemaal in de computer is geduwd:

Kaartlezer Installeren

Heeft u Windows Vista of Windows 7 of Windows 8 of Windows 8.1?

·         De kaartlezer wordt normaal gesproken automatisch door het Windows besturingssysteem geïnstalleerd.

·         Zo niet probeer het volgende:

o   Eerst probeert u een andere USB-poort

o   Werkt dat niet download en installeer het volgende programma:
ALLEEN VOOR CAR-SYSTEMS KAARTLEZER: help.garagesoftware.nl/css/cardreader2015.exe

o   Werkt dat ook niet, probeer een andere computer

Heeft u Windows XP? Dan dient er een apart installatie gedaan te worden, alvorens u de cardreader aansluit.

·         De benodigde software kunt u hier downloaden:
ALLEEN VOOR CAR-SYSTEMS KAARTLEZER: help.garagesoftware.nl/css/cardreader2015.exe

·         Downloaden en uitvoeren, vervolgens paar keer op Volgende.

·         Herstart uw computer.

Kentekencard in kaartlezer plaatsen

De kentekenkaart dient met de goudkleurige chip omhoog in de kaartlezer geplaatst te worden:

Na het plaatsen van de kaart zal een lampje branden op de kaartlezer:

Kaartlezer Gebruiken in CSS

Open het programma op de werkplaatsagenda.

Klik op het knopje met zwarte driehoekje cid:image017.jpg@01D0899C.3AE257C0 en kies dan voor Uitlezen kentekencard

Krijgt u na het klikken op “Uitlezen kentekencard” de volgende foutmelding?

Dan heeft u de kentekencard verkeerd om in de kaartlezer: De goudkleurige chip dient naar boven en als eerste in de kaartlezer geduwd te worden.

Er zijn kaartlezers op de markt, waarbij de goudkleurige chip juist naar benden moet wijzen!

Indien het uitlezen van de kaart succesvol is, dan krijgt u het volgende scherm te zien, met de gegevens behorende bij de kentekenkaart:

Van hier uit kunt u een eventueel niet bestaande klant en/of niet bestaand kenteken aanmaken.

U kunt ook voertuigen koppelen etc. Bestaat de klant en voertuig al? Dan kunt u direct een werkkaart aanmaken.

Lukt iets niet of heeft u vragen, neem dan contact op met onze helpdesk op telefoonnummer 088-5600070.