Afsluittekst Factuur toevoegen, aanpassen of verwijderen

De volgende instructie is van toepassing op afsluitteksten voor zowel Werkplaats, Auto in/verkoop, en de vereenvoudigde balie module. Per factuursoort kan een aparte afsluittekst gemaakt worden.

De teksten voor de ene factuursoort hoeven niet zichtbaar te zijn voor de andere factuursoorten. Dit kan ingesteld worden.

Kies "Facturatie".
Kies "Afsluitteksten beheren".

Het volgende scherm komt in beeld. In dit voorbeeld zijn al enkele afsluitteksten aangemaakt.

mceclip3.png

 

Klik op : Nieuw".

mceclip5.png

Gangbare teksten zoals:
"Het totaalbedrag van de factuur [nummer] dient binnen 14 dagen na factuurdatum (d.d.) voldaan zijn."  kunnen zelf worden aangemaakt, aangepast of verwijderd.
Maar ook "Prettige feestdagen en gaarne ontvang ik uw betaling binnen 14 dagen" zijn uiteraard mogelijk.

Klik op "Dubbelklik" om een bestaande omschrijving te bewerken.
Klik op "Verwijderen" als een afsluittekst niet meer van toepassing is.
Klik op "Nieuw" om een nieuwe afsluittekst aan te maken. Het volgende schermpje verschijnt.

TIP: een tekst die eventueel later weer gebruikt gaat worden, hoeft niet verwijderd te worden. Klik op "verbergen" door alle vinkjes bij factuursoort weg te halen. De tekst is dan niet zichtbaar in het selectiescherm tijdens factuur maken.

De omschrijving is een kort kenmerk om aan te geven om welke afsluittekst het gaat. Het betreft hier niet de tekst zelf.

Geldig voor factuursoort:

De tekst kan in alle drie de soorten getoond worden. Handig als er 1 en dezelfde tekst gebruikt wordt door het complete bedrijf. Indien een optie grijs is, kan hier niet op geklikt worden omdat de module in CSS niet actief is. Vragen daarover, bel dan onze de helpdesk.

Een afsluittekst ook als standaard afsluittekst geselecteerd worden, door bij de gewenste tekst (maximaal 1) het vinkje aan te zetten.

De tekst waar dit vinkje aan staat, zal automatisch geselecteerd zijn tijdens het factureren.

In Afsluit / Voettekst kan ook tekst geplaatst worden. De tekst kan meerdere alinea's bevatten.

U kunt in de afsluittekst het factuurnummer tonen door de tekst [FACTUURNR] toe te voegen, inclusief recht haakjes en hoofdletters.

Door op de knop OK te klikken wordt de nieuwe afsluittekst opgeslagen. Bij het maken van een nieuwe factuur kan deze afsluittekst gekozen worden.

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.