Hoe verkoop ik een auto (eventueel met inruiler)

 1. Klik in het linkermenu op Verkoop (F8)
 2. Vul bij "Zoeken" kenteken in.

 3. Dubbelklik op het betreffende voertuig in de lijst. Het volgende scherm verschijnt. Klik op het knopje met het "plusje" linksboven om de inkoopinformatie te zien:
 4. Klik vervolgens op "Verkopen auto" om een factuur te maken.

  Verkoopscherm


 5. Controleer linksboven de juiste gegevens staan van het voertuig dat verkocht gaat worden. 6. Selecteer de klant aan wie het voertuig verkocht gaat worden. Indien de klant nog niet bestaat kan deze aangemaakt worden door eerst op het zoekknopje te klikken en vervolgens beneden in dat scherm "nieuwe klant" aan te klikken.

 7. Kies bij "Factuur gegevens" Marge- of BTW voertuig is dat verkocht gaat worden. Indien BTW voertuig, bepaal dan of het een nieuw (demo) of export voertuig is. Bij de keuze "Export", kies dan ook de juiste btw-code.

 8. Kies aan de rechterkant de juiste factuurdatum indien deze niet ‘vandaag’ is. Dit dient de juiste datum te zijn indien een BTW voertuig met rest-bpm wordt verkocht. De rest-bpm wordt gecalculeerd op basis van de opgegeven datums bij kenteken Deel 1A en factuurdatum.

 9. Door bij de Verkoopprijs op Aanpassen te klikken, kan de prijs van het voertuig ingevuld worden.

  TIP:
  Als u een totaalprijs (incl. BTW, BPM, etc) in uw hoofd heeft, vult u eerst alle kosten en accessoires in boven de totaalprijs streep. Voer als laatste bij Totaalprijs auto de afgesproken prijs in. Het systeem rekent automatisch terug naar de bruto prijs c.q. korting. Als de prijs akkoord is, klik dan op "Opslaan".

 10. Indien de ontvangende partij een auto wilt inruilen dan kan dit direct op deze factuur erbij gezet worden. Klik achter het vakje Inruiler(s) op Aanpassen.
  1. Klik op Inruiler toevoegen.
  2. Indien de gekozen is voor een bestaande klant die al met zijn huidige voertuig in uw systeem staat, kunt u dit voertuig aanklikken. Indien het voertuig niet bestaat kan deze aangemaakt worden.
  3. Zodra het voertuig geselecteerd is, kunt u aangeven of het een Marge of BTW auto is en uiteraard kan de inruilwaarde ingevoerd worden.
  4. Herhaal dit proces (a t/m c) bij meerdere inruilers, er kunnen namelijk meer dan 1 inruilers gefactureerd worden.

 11. Ook kan (vaste) Opmerking toegevoegd worden aan de factuur door in het verkoopscherm links beneden uw opmerking in te typen.

 12. Tevens kan een verkoper, indien deze zijn aangemaakt in uw systeem, gekozen worden.

 13. Ook de optie om garantie(s) te vermelden op de factuur, kan rechts beneden gekozen worden door op knopje "Toevoegen" te klikken.

 14. Klik op "Maak factuur" en afdrukvoorbeeld om de factuur af te ronden, te controleren en te printen.

 15. Na het afdrukken zal de vraag verschijnen: 16. Indien de factuur goed is afgedrukt, klikt u op "Ja". Het factuurnummer wordt dan definitief in de database opgeslagen.
  Bij een klik op "Nee" is er wel een afdruk van een niet definitieve factuur en verschijnt het Verkoopscherm weer.
  LET OP: Bij de klikken op "Nee" wordt het afgedrukt factuurnummer opnieuw gebruikt.

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.