Hoe bekijk ik de complete transactie van een ingekocht of verkocht voertuig

Nog niet verkocht

Indien een voertuig nog niet verkocht kan via het verkoopscherm de transactiehistorie worden bekeken. 

  1. Klik in het linkermenu op Verkoop (F8)
  2. Vul het kenteken bovenin bij Zoeken invoeren.
  3. Dubbelklik op het betreffende voertuig in de lijst. Het volgende scherm verschijnt. Klik in dit scherm op de knop “Voertuig”.
  4. Klik op Alle transacties om de AIV transacties chronologisch te zien. Of om de AIV en werkplaatsfacturen op een rijtje te zien.
  5. Klik op Transactieboom om gedetailleerde informatie te zien:

Transactieboom is de complete boomstructuur van een auto en bijbehorende inruiler(s). Indien een eerder verkochte auto een inruiler bevatte, zal die transactieboom nog niet gesloten zijn wanneer de inruiler nog niet verkocht is. Als de betreffende inruiler verkocht wordt, en ook hier zit een inruiler bij dan zal de transactieboom ook nog niet gesloten zijn. Pas wanneer de laatste inruiler verkocht is zonder inruiler is er een compleet gesloten transactie:

In bovenstaand voorbeeld is de auto met kenteken 05-NX-BB verkocht. (“V” onder merkplaatje) Bij deze verkoop is het voertuig 33-JN-PK ingeruild.ook deze auto is verkocht. (“V” onder merkplaatje). De inruiler die daarop volgende is nog niet verkocht in dit geval de “I” onder merkplaatje. Boven in het scherm wordt het totale resultaat tot nu toe van deze boom weergegeven.

Het individuele resultaat wordt getoond door op een van de gekleurde blokken te klikken. Het volgende schermpje verschijnt:

In bovenstaand scherm staat het resultaat van de betreffende verkoop. Hierbij worden ook de garantiekosten tot nu toe en interne kosten (zowel voor als na de verkoop) getoond.

Een klik op “Alle transacties van dit voertuig” geeft een chronologisch overzicht van alle kosten per auto.

Voertuig is al verkocht

Voor alle auto's kan ook een transactieresultaat getoond worden.

  1. Kies Auto in/verkoop
  2. Kies Historie  3. In het historie scherm kan op diverse manieren gezocht worden.  4. Als de juiste factuur is gevonden, klik op de factuur (niet dubbelklikken) en vervolgens klik  op de knop “Trans.Boom” of “Alle transacties voertuig”.
  5. Uitleg over de transactieboom is hierboven al uitgelegd.

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.