Hoe koop ik een auto in

 

Klik bovenin op Auto in/verkoop of klik op Verkoop (F8)

mceclip0.png

Of: 

mceclip1.png

Het volgende scherm wordt getoond. Vul een kenteken in.
Zoek met het loopje mceclip0.png naar het voertuig. Indien het voertuig al in uw systeem aanwezig is, worden de gegevens op het scherm getoond. 
Mocht het voertuig nog niet bestaan, dan kan het voertuig aangemaakt worden.


Kies de betreffende soort: Marge of BTW (nieuw/gebruikt) en of het een Import was ten tijde van inkoop.
Indien het een Import Auto betreft, zorg dat het vinkje Import aanstaat, en kies de juiste BTW-code. De BPM voor import-auto’s wordt later via een Aanvullende inkoop opgevoerd. Voor informatie over aanvullend inkoop, zie instructie klik hier

Kies aan de rechterkant de juist Inkoopdatum bij ‘Factuurdatum’, dit is van belang voor de berekening van de Rest BPM (in geval van BTW gebruikt).Klik op de knop ‘Aanpassen’ rechts naast het vakje Inkoopprijs. Bepaal de juiste prijsopbouw.

In geval van Marge kan maar één bedrag ingevuld worden.

In geval van BTW auto kan onderstaand scherm ingevuld worden voor zover nodig.


Tip: In geval van BTW: Vul eerst alles in boven de totaalstreep zoals overige kosten en ontvangen korting, leges, etc. Vul daarna de totaalprijs inclusief alles (BTW, BPM etc). De brutobasisprijs en BTW zal dan automatisch goed ingevuld. Controleer eerst de juiste bedragen via het afdruk voorbeeld, alvorens de factuur definitief te maken.

Nadat de totaalprijs juist is, klik op "OK’.
Het factuurnummer van uw crediteur kan ingevuld worden voor latere referentie. Indien gebruik gemaakt wordt van "Inkopers" als functie, dan kan deze ook geselecteerd worden.
Als alles goed is ingevuld, klik dan op ‘Verder’.


Bij het printen kan in het scherm gekozen worden of de factuur wel of niet moet worden afgedrukt.
Bij de vraag of de factuur goed is afgedrukt klik op "Ja" om de factuur definitief op te slaan en de auto toe te voegen aan de handelsvoorraad. Bij een klik op "Nee" kan de factuur nog aangepast worden.

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.