Molco Car Parts koppeling instellen

Inhoudsopgave:

Enkele aandachtspunten die van groot belang zijn.

De Molco Car Parts koppeling werkt op twee belangrijke punten anders dan andere grossierkoppelingen binnen CSS.

Bij het ophalen van onderdelen wordt de INKOOPPRIJS opgehaald en als verkoopprijs genoteerd.

• U dient dus op de werkkaart de regelprijs aan te passen a.d.h.v. uw eigen verkoopprijs!
  • Molco kent géén (advies) verkoopprijzen zoals andere grossierkoppelingen dit doen.

Bestellen naar Molco is alleen mogelijk tijdens het ophalen van de winkelwagen.

• Het is dus NIET mogelijk om na het ophalen van artikelen via de reguliere F5 knop vanuit de werkkaart bestellingen bij Molco te plaatsen.
  • Heeft u de artikelen opgehaald uit de winkelwagen vanuit Molco, maar heeft u tijdens het ophalen niet gekozen om te bestellen dan dient u de artikelen nogmaals uit te zoeken in de Molco webshop en dan op te halen om dan vervolgens WEL te bestellen. Of u dient u de bestelling buiten Carsys om bestellen.
  • Molco kent géén bestelprocedure die gelijk is aan andere grossierkoppelingen.

Car-Systems heeft zijn best gedaan om de koppeling zo compleet mogelijk te bouwen. Wij kunnen hier helaas ook verder niks aan veranderen. Molco dient aan hun zijde de inrichting van hun "API" koppeling aan te passen wil de functionaliteit gelijk staan aan de functionaliteit zoals elke andere grossierkoppeling dit faciliteert.

Instellen van Molco Car Parts binnen CSS

• Open CSS en log in.
  • Klik op menu Koppelingen en klik op Molco Car Parts
  • Voer uw inloggegevens die u van Molco heeft gekregen in de vakjes:
  • Kies achter Leverancier via het vergrootglaasje de Molco vermelding in uw leverancierslijst.
    Bestaat Molco nog niet in uw Leverancierslijst? Dan kunt u deze aanmaken via de knop "Nieuwe leverancier".

Toevoegen van de Molco Car Parts knop aan de werkkaart knoppenbalk

• Open een willekeurige kenteken bon (werkkaart met kenteken)
  • Staat onderin de balk nog geen Molco knop (groen logo)?
  • Klik op het knopje mceclip0.png helemaal rechtsonder het scherm van de werkkaart
  • Zoek Molco Car Parts in de linkerlijst met "Beschikbare koppelingen". Klik deze aan en klik op de groene pijl die naar rechts wijst om de Molco Car Parts koppeling te verplaatsen naar de rechterlijst "Geselecteerde koppelingen/knoppen".
  • Klik op Opslaan. De knop moet nu onderin zichtbaar zijn.

Gebruik van Molco Car Parts koppeling

• Klik (in de werkkaart) op de knop Molco
  • De webshop opent op dezelfde manier als elke andere webshop. Namelijk in een internet browser.
    Er worden in totaal 2 schermen getoond:
    • Scherm 1 is binnen CSS en bevat de "Ophalen onderdelen knop" dit scherm moet niet gesloten worden totdat u de onderdelen uitgekozen heeft ind e webshop.
    • Scherm 2 is de webshop zelf in de internet browser
  • Kies in de webshop alle benodigde onderdelen op de manier zoals u gewend bent bij Molco.
    Zoek de onderdelen. Kies het aantal en klik op het winkelwagentje achter het artikel.
    De melding "Winkelwagen bijgewerkt" verschijnt in beeld.
  • U kunt controleren of u alle artikelen heeft gekozen door op de winkelwagen te klikken.
  • Heeft u alle benodigde artikelen gekozen?
    Sluit dan de webshop (internet browser).
  • Klik binnen CSS op de knop "Ophalen onderdelen"
  • Nu gebeurt er iets heel belangrijk waar u een bewuste keuze dient te maken.
  • CSS zal u vragen of u de onderdelen die gekozen zijn in de winkelwagen DIRECT wilt bestellen, of indien u ze alleen wilt ophalen?
    Zoals bovenin dit document al uitgelegd, u kunt (indien u NEE kiest) niet de onderdelen alsnog via de F5 knop bestellen. Indien u de onderdelen LATER wilt bestellen moet u de betreffende onderdelen opnieuw in de webshop gaan uitkiezen en aldaar in de winkelwagen op bestellen klikken, om vervolgens de onderdelen NIET op te halen, want anders komen ze dubbel op de werkkaart.
  • Ongeacht de keuze (ja of nee) bij de vorige melding worden de onderdelen op de werkkaart geplaatst en zijn herkenbaar aan het Molco logootje achterin de artikel regel.

WAT NU VOLGT IS HEEL BELANGRIJK!

Bepaal nu uw eigen verkoopprijs van de bij Molco opgehaalde artikelen.
In de verkoopprijs veld binnen CSS staat nu namelijk de INKOOPPRIJS die u aan Molco betaald!
Wees dus geen dief van uw eigen portemonnee en let hier goed op!

• Dubbelklik op de regels in kwestie (stuk voor stuk).
  • Pas de verkoopprijs aan.
  • Om de inkoopprijs binnen CSS te kunnen zien drukt u op [CTRL] + [P] om de verborgen inkoopprijs te tonen.
    mceclip12.png    mceclip13.png
  • Herhaal de bovenstaande 3 stappen PER OPGEHAALD MOLCO ARTIKEL!