NIEUWE updater in CSS

Let op: De versienummers genoemd in deze instructie kunnen afwijken van uw situatie.

De nieuwe updater vindt u binnen CSS zelf, rechts naast de help knop:

Indien u hier geen knop ziet staan, is er voor u versie géén nieuwe patch (letter) versie beschikbaar. Of u heeft een oudere versie dan 5.63M of u heeft nog 5.64 (zonder letter). De nieuwe updater is pas actief vanaf 5.63M of 5.64A.

Ziet u de knop wel staan dan kunt u (het liefste via de hoofdcomputer, maar in principe kan het ook vanaf elk willekeurig werkstation uitvoeren.

Let op: U dient wel administrator (beheerders) rechten te hebben op de computer waarop u de installatie / update uitvoert. Uw systeembeheerder kan u hierbij helpen!

Hoe te updaten?

• Spreek met uw gebruikers af wanneer u gaat updaten, en zorg dat iedereen uitgelogd is.
  • Maakt u gebruik van de prikklok / tijdregistratie? Zorg dan dat iedereen uitgeklokt is en op "einde werkdag" staat. Dit verkleint de kans op klokproblemen na het updaten.

Klik op de knop

En klik vervolgens op

Na het klikken op  volgt ten eerste een melding met de stappen die zullen volgen indien u besluit verder te gaan met de update:

Deze melding, zoals gezegd, legt uit wat de stappen zijn tijdens het updateproces.

Belangrijkste punt:

• Iedereen moet uitgelogd zijn uit CSS en de CSS Prikklok en eventuele CSS Werkconsole.

Heeft u de melding goed gelezen en begrepen kunt u doorgaan door op  te klikken.

Installatiebestand downloaden

Eerst zal Carsys automatisch het juiste update bestand downloaden.

• Afhankelijk van uw internetsnelheid kan dit enkele minuten in beslag nemen.

Bovenstaand schermpje verdwijnt automatisch nadat het bestand succesvol is gedownload.

Iedereen dient uitgelogd te zijn

Na het downloaden verschijnt een scherm met wie er allemaal nog ingelogd is in CSS.

U kunt hier kiezen om te klikken op , dit duurt dan 1 of 2 minuten.
Echter dit kan door andere gebruikers geannuleerd worden en dan dient u opnieuw te klikken op "Iedereen uitloggen". Na het klikken op Iedereen uitloggen verschijnt dit scherm.

Uw gebruikers zullen de volgende melding zien verschijnen en dienen dit af te wachten.

Annuleert iemand het automatisch afsluiten? Dit kan bijvoorbeeld indien diegene bezig is met het maken van een factuur of iets dergelijks. Dan ziet u deze melding:

Het is dus wijsheid om handmatig iedereen uit te loggen en aan de andere gebruikers te melden dat u Carsys gaat updaten en men dus niet opnieuw moet opstarten.

Ziet u in dit scherm de soort "CSS_SERVER" staan, dan zal na het klikken op Iedereen uitloggen eerst de volgende melding komen:

Nadat iedereen is uitgelogd verdwijnt dit scherm automatisch en zal de installatie gestart worden.

De installatie

Het installatiebestand ziet er als volgt uit na het openen:

Klik op  om verder te gaan.

Zorg dat u altijd dat het vinkje "Layouts bijwerken" aan staat, dit voorkomt dat er na de update layout problemen ontstaan met de meegeleverde Carsys layouts. Uw eigen (custom) layouts worden nooit bijgewerkt.

Klik op  om de installatie te beginnen. Dat ziet er als volgt uit:

Nadat de installatieprocedure voltooid is, heeft u de nieuwste versie zichtbaar in beeld, nadat u CSS opstart.

Is dat niet zo? Neem dan contact op met onze helpdesk.