RDW-certificaat installeren (stand alone pc)

RDW-certificaat installeren ( lokale machine )

Plaats de CD-rom in de DVD/CD-rom drive en bekijk de inhoud van de CD-rom. Dit kan op de volgende manieren:

- via Deze Computer op het bureaublad/desktop van uw computer;

- via de Windows- Verkenner/Explorer.

Dubbelklik op het bestand.

Het scherm ‘Wizard Certificaat importeren’ verschijnt, kies hier voor de optie “Huidige gebruiker”. Klik op ‘volgende’.

***** Een rdw certificaat dient altijd per gebruiker geïnstalleerd te worden en de optie “Lokale Computer” zal niet goed werken ******

Het scherm ‘Te importeren bestand’ verschijnt. (De bestandsnaam kan afwijken van de naam in het scherm). Klik op ‘volgende’.

In het volgende scherm dient het wachtwoord/pincode ingevoerd te worden om het certificaat te importeren.

Voer het wachtwoord/pincode in. Deze staat in de ‘pinbrief’ die u van de RDW heeft gekregen. De pincode bestaat uit hoofdletters en kleine letters (totaal 10 posities).

Selecteer: ‘Hoog beveiligingsniveau met een persoonlijke sleutel instellen’. U mag deze volgens de RDW niet anders instellen.

Dit heeft als gevolg dat bij elk gebruik van het certificaat (APK melden, Raadplegen, OKR, etc.) het wachtwoord moet worden ingevuld.

Indien u GEEN aanpassing maakt en de afbeelding volgt, zal het gedrag tegenovergesteld zijn, echter is dit niet wat de RDW voorschrijft.

Klik op ‘volgende’.

Indien u voor hoge beveiliging heeft gekozen :
Vul een nieuw wachtwoord in - van minimaal 6 karakters - bij ‘wachtwoord’. Bevestig het wachtwoord en klik op ‘voltooien’. Klik eventueel nog op OK (als dit scherm verschijnt).

Indien u niets heeft aangepast kunt u alle opties laten staan op de standaardwaarden en hoeft  u alleen op volgende te drukken.

Ontvangt u een nieuw certificaat omdat uw oude certificaat na 2 jaar toe is aan vervanging, dan moet u het oude certificaat verwijderen.

Het oude certificaat verwijderd u op de pc door naar de internet explorer instellingen te gaan, of door de toetsencombinatie “Windowstoets” + “R” in te drukken.

Na deze combinatie krijgt u een “uitvoeren” of  “run” schermpje te zien, daar wordt ingetypt : “certmgr.msc”, druk vervolgens op de “OK” knop.

Klik op “persoonlijk”en ga dan naar “Certificaten”
Hier vind u alle reeds geïnstalleerde certificaten terug, mocht hier een oud certificaat tussenstaan dan kunt u deze verwijderen door er rechtermuisknop op te klikken

Kies dan voor “verwijderen”