APS Automaterialen bestelaccount instellen

1.     Algemeen

In CSS worden de bestelaccounts o.a. gebruikt voor het bestellen van artikelen bij de gewenste leveranciers, maar in sommige gevallen ook voor het benaderen van een online catalogus van de betreffende leverancier.

In dit document wordt stap voor stap beschreven hoe men een bestelaccount voor ‘APS Automaterialen’ kan aanmaken in CSS.

2.     Stappenplan voor het aanmaken van een bestelaccount

Een bestelaccount is in CSS altijd gekoppeld aan een leverancier.

Men zal dus eerst een leverancier moeten aanmaken. (Ga naar stap 4 als u al een leverancier hebt aangemaakt.)

Stap 1:

• Ga in CSS via het hoofdmenu naar : ‘magazijn à Leveranciers’ (het leveranciers selectie scherm zal dan getoond worden. Zie Figuur 1)

Figuur 1 (CSS - Leveranciers selectie scherm)

Stap 2:

• Klik op de knop “Nieuwe leverancier”. (het ‘toevoegen leverancier scherm’ wordt nu getoond. Zie Figuur 2)

Figuur 2 (CSS – toevoegen leverancier scherm)

Stap 3:

• Vul minstens de naam van de leverancier in en indien gewenst de andere gegevens en klik vervolgens op de knop “Opslaan” (U komt dan weer terug in het ‘leveranciers selectie scherm’)

Stap 4:

• Selecteer de gewenste leverancier door een dubbelklik op de geselecteerde naam.

(Het wijzigen leverancier scherm zal nu verschijnen.)

Stap 5:

• Ga in het “wijzigen leverancier” scherm naar het tabblad “BestelAccounts” en klik hier op de knop “Nieuw account”. (zie Figuur 3)

Er verschijnt nu een scherm waarin men het bestelsysteem kan selecteren.

Figuur 3 (CSS – Wijzigen leverancier scherm – tabblad Bestelaccounts)

Stap 6:

• Kies voor de optie “Bestelsysteem” en selecteer vervolgens het gewenste bestelsysteem (in dit geval dus “APS Automaterialen”)  en klik vervolgens op de knop “Verder”.  (Zie Figuur 4.)

Figuur 4 (CSS – selecteren soort bestelsysteem)

Stap 7:

Het “Bestelaccount scherm” zal nu verschijnen.  (zie Figuur 5)

• Vul hier de naam van het bestelaccount in (deze naam mag u zelf aangeven en wordt alleen gebruikt om later bij het bestelproces het juiste bestelaccount te laten kiezen)  en de gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord. (Deze gegevens ontvangt u van APS Automaterialen.)  Klik vervolgens op de knop “Opslaan”.  (en in de vervolgschermen ook achtereenvolgens op “Opslaan”  en “OK”.)

Figuur 5 (CSS – aanmaken bestelaccount)

Het bestelaccount is nu correct aangemaakt.

3.     Artikelen bestellen vanuit CSS bij APS

Nu het bestelaccount is ingesteld kan men ook artikelen gaan bestellen bij APS.

Het bestellen van artikelen in CSS kan op een aantal manieren in CSS.  In dit document wordt nu uitgegaan van een bestelling via een werkkaart.

Hiertoe kan men de volgende stappen doorlopen:

Stap 1:

• Open de gewenste werkkaart in CSS. (zie Figuur 6)

Figuur 6 (CSS – Werkkaart)

Stap 2:

• Plaats de te bestellen artikelen op de werkkaart.

Stap 3:

• Druk op de F5 toets (=Bestellen) vanuit de werkkaart. (Er verschijnt nu een overzichtsscherm met de te bestellen artikelen en de aangegeven bestelaccounts. Zie Figuur 7 )

Figuur 7 (CSS – overzicht met de te bestellen onderdelen en ingestelde bestelaccounts)

Stap 4:

• Pas eventueel de aantallen aan van de te bestellen onderdelen en selecteer het gewenste bestelaccount (= leverancier account in het scherm) en druk vervolgens op de knop “Verder”

Er wordt nu informatie opgehaald bij de leverancier van de te bestellen artikelen. (U krijgt een melding als een artikel niet gevonden kan worden bij de leverancier.)

Voordat de bestelling echt wordt doorgestuurd naar de leverancier krijgt u nog een overzichtsscherm te zien. (zie Figuur 8)

Figuur 8 (CSS – overzicht bestelling)

Stap 5:

• Controleer of alle gegevens kloppen in het bestel overzicht en druk op de knop “Bestellen”.

U kunt hier nog het levertype aanpassen en eventueel een orderreferentie aanpassen en een opmerking toevoegen.

De bestelling zal nu worden doorgestuurd naar de leverancier.

Op de werkkaart in CSS zal het “bolletje” achter de bestelde artikelen nu groen worden.

(Via een rechtermuisklik op een artikel in de werkkaart kunt u de bestelinformatie van dit artikel ophalen en zo kunt u ook het ordernummer achterhalen zoals dit bij de leverancier in het systeem staat.)